Ce tip de periuță de dinți ar trebui să folosesc?

Există aproape tot atâtea tipuri de periuţe câte tipuri de paste de dinţi. Indiferent ca optezi pentru o periuţă electrică sau manuală, important este să se asigure o curăţare eficientă a dinţilor. Periajul joacă un rol esenţial pentru păstrarea sănătăţii dentare, de accea alegerea periuţei potrivite este o etapă atât de importantă în îngrijirea danturii. Recomandăm să te consulți cu un dentist care îți poate recomanda periuța potrivită pentru nevoile tale.

Ar trebui să folosesc ață dentară?

Începând cu vârsta de 12 ani, o dată pe zi, înainte de periaj, trebuie să folosești periuțele interdentare sau ața dentară pentru a curăța spațiile dintre dinți.

Cea mai bună modalitate de te proteja împotriva afecțiunii gingivale este să-ți menții dinții și gingiile sănătoase prin îndepărtarea plăcii bacteriene, dar curățarea spațiilor greu accesibile dintre dinți folosind doar periuța de dinți este dificilă. Ața dentară sau banda dentară te poate ajuta să îndepărtezi acumulările de placă bacteriană din spațiile dintre dinți și sub linia gingivală (linia dintre gingii și dinți).
Deși periuțele interdentare pot fi foarte eficiente la curățarea zonelor greu accesibile pentru periuţa de dinţi obișnuită, în unele cazuri spațiile dintre dinți sunt prea mici și atunci cea mai bună alternativă este ața dentară.

Ar trebui să folosesc apa de gură?

Bineînțeles. Înainte de a alege apa de gură potrivită este necesar să ştim că aceasta poate fi de două tipuri: apă de gură uzuală şi apă de gură cu clorhexidină, care este o apă de gură medicament, folosită ca adjuvant în gingivite, după intervenţii chirurgicale sau în diverse infecţii orale, dar nu mai mult de 3 săptămâni, deoarece colorează dinţii. În schimb, apa de gură uzuală poate fi folosită zilnic. Cea cu conţinut de alcool are un efect de deshidratare, aşadar după folosirea ei trebuie consumată apă, pentru că o gură uscată favorizează înmulţirea bacteriilor.

Cum fac o programare?

Programările pentru o consultație pot fi făcute telefonic la 0741 198 766 sau online, pe pagina noastră de programări.

Pot reprograma/anula o programare?

Sigur. Te rugăm să ne contactezi la 0741 198 766, cu măcar 24 de ore înainte de programare inițială. Vom găsi un alt interval care să ți se potrivească.