Ortodonție

Ortodonția este prima specialitate din domeniul stomatologic care se preocupă de probleme de malocluzie (mușcături incorecte), care pot fi rezultatul unor iregularități ale dinților, a unor relații disproporționate dintre maxilare, sau ambele.
Tratamentul ortodontic actual nu se face numai pentru motive pur estetice în ideea de a îmbunătăți aspectul dentar al pacientului, ci și tinând cont de aspectul facial general al pacientului. Așadar, există un dublu beneficiu al ortodonției.

Copoudent Tratament Ortodonție

APARATE ORTOPEDICE MOBILE

Miofuncționale
Pentru prevenirea obiceiurilor miofuncționale, cum ar fi respirația orală, deglutiția de tip infantil, sugerea degetului sau obiceiul de a roade unghiile, se utilizează tehnici ortodontice speciale ce au ca scop corectarea dinților strâmbi și alinierea acestora.
Aparatele miofuncționale pot fi purtate atât 1-2 ore în fiecare zi, cât și peste noapte, în timpul somnului.

Copoudent Tratament Ortodonție

APARATE ORTOPEDICE FIXE

  • Frâu de cal (headgear)
  • Masca facială
  • Disjunctor sau expansor rapid palatinal
  • Plan de mușcătură (bite plate)
  • Scut pentru deget
  • Scut

APARATE ORTOPEDICE FIXE

  • Bracketi metalici
  • Bracketi de ceramic
  • Bracketi lingual

Metoda de aplicare a bracketsilor pe dinți este simplă, sigură și nedureroasă. Aceștia se lipesc pe dinte, cu ajutorul unor materiale speciale de compozit sau ionomer de sticlă, folosite in ortodonție.
Arcurile – sârmele – reprezintă partea mobilă a mecanismului. Aceste arcuri se schimbă periodic pentru a putea aplica forțe adecvate pe dinți și pentru a permite mișcarea dinților.

BENEFICII ALE PURTĂRII UNUI APARAT DENTAR

✔ Beneficiul cel mai important este o mușcătură corectă, care este mai puțin expusă la formarea cariilor, a fracturilor dentare, a problemelor parodontale.

✔ Dinții aflați într-o poziție incorectă, precum și mușcătura necorespunzătoare se pot corecta la orice vârstă. Problemele de ortodonție se pot rezolva, într-adevăr, mult mai ușor în perioada copilăriei, respectiv în perioada de creștere, dar remedierea lor nu este exclusă și în perioada adultă.

✔ Deși tratamentul poate dura o lungă perioadă de timp, alegerea unui aparat dentar vă poate oferi zâmbetul pe care vi l-ați dorit dintotdeauna. Veți putea zâmbi fără să vă ascundeți dantura și veți avea mult mai multă încredere în dumneavoastră.

Copoudent Tratament Ortodonție